sâmbătă, 28 mai 2011

Ce e si ce nu e potrivit sa faci la varsta adolescentei

La varsta adolescentei, parca totul este impotriva ta. Tu vrei sa mergi la petreceri, dar parintii sunt impotriva. Iti plac piercingurile, dar profesorii nu te primesc la scoala decat daca adopti un look decent. Si lista exemplelor poate continua. Ce sa faci in astfel de situatii? Uite cateva sfaturi.  
Ce e si ce nu e potrivit sa faci la varsta adolescentei 
Make-upToate prietenele tale se machiaza, numai tu nu ai voie. Parintii tai nu sunt de acord si in plus, nici profesorii nu sunt incantati sa te vada machiata la scoala. Ce e de facut? Fie te obisnuiesti sa adopti un machiaj natural, care sa-ti ascunda doar imperfectiunile, fie renunti complet la farduri. Ia exemplul vedetelor, care declara ca atunci cand nu sunt la munca, se machiaza foarte discret.

Clubbing
Iesirile in club sunt tentante...dar mai pot astepta. Nu te grabi sa iti pierzi noptile prin cluburi, pentru ca urmarile celor 8 ore de somn pe noapte atat de necesare organismului tau sa se refaca (asa-zisul “somn de frumusete”) pe care le pierzi acum se vor vedea peste ani, cand ridurile vor aparea inainte de vreme, iar tenul isi va pierde aspectul luminos caracteristic anilor tineretii. E ok sa petreci pana tarziu in noapte din cand in cand, atunci cand e ziua unei prietene, dar nu-ti face un obicei saptamanal din asta. Si mai mult decat atat, nu te lua dupa gurile care spun ca daca nu esti un fan al petrecerilor, nu esti cool. Din contra, cu cat ai mai multe activitati in timpul zilei, cu atat esti mai interesanta. Inscrie-te la lectii de dans sau la cursuri de limbi straine si convinge-ti si colegii sa faca la fel!

Sex
Sexul nu mai e un subiect tabu in ziua de azi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa il experimentezi prea devreme, inainte de a fi pregatita mai ales din punct de vedere psihic/mental. Momentul potrivit nu trebuie sa tina cont neaparat de varsta, ci mai degraba de relatia pe care o ai cu partenerul tau. Daca e una bazata pe incredere si pe respect, poti face acest pas. Nu te rusina de acest subiect si cere-le sfaturi mamei si prietenelor.

Vacante fara parinti
De cand ai asteptat sa te faci si tu mare, ca sa scapi de vacantele impreuna cu parintii? In realitate, insa, daca te gandesti putin, e mult mai comod sa alegi sa mergi cu ei. Iti fac toate mofturile, se sfatuiesc cu tine cand aleg destinatia si in plus... nu exista riscul sa ramai fara bani prin tari straine. Mai ai doar cativa anisori in care te poti bucura de asemenea avantaje, asa ca profita acum, pentru ca mai tarziu vei tanji dupa asemenea vacante fara griji...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu