marți, 24 mai 2011

Revolutie pentru Premiile Oscar: se introduce votul electronic!

New York Times a anuntat acum o zi ca cele mai prestigioase premii din industria filmului si-ar putea modifica data de organizare odata cu introducerea votului electronic.
Revolutie pentru Premiile Oscar: se introduce votul electronic!
In fiecare inainte de ceremonia acordarii Oscarurilor, membrii Academia Americane de Film care numara aproape 6.000 de membri cu drept de vot decid care sunt filmele si actorii ce vor premiati.

Totul se face printr-un vot acordat in scris pe hartie insa metoda se va schimba. Directorul Academiei a cerut printr-o scrisoare oficiala datele personale ale membrilor pe care i-a anuntat ca din 2012  va fi implementat un sistem de vot electronic.

Noile planuri sustin solicitarile din ultima vreme ca ceremonia sa fie avansata catre inceputul anului. Pentru 2012 este deja fixata data de  26 februarie, insa pentru anii urmatori se insista ca aceasta sa se deruleze in ianuarie.

In ultimii ani, Oscarurile au fost criticate pentru ca prelungeau foarte mult sezonul si ajungeau intodeauna ultimele premii care se acordau in film.

Potrivit calendarului dat publicitatii de Academia americana de film si stiințe, nominalizarile pentru Premiile Oscar 2012 vor fi anuntate pe 24 ianuarie 2012, iar ceremonia de acordare a distinctiilor se va desfasura pe 26 Februarie 2012, anunta publicatia Entertainment Weekly.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu