luni, 14 noiembrie 2011

Evelyn Lauder, creatoarea funditei roz de lupta impotriva cancerului, rapusa de cumplita boala

Evelyn Lauder, creatoarea panglicii roz care simbolizeaza lupta contra cancerului mamar, a murit sambata, in resedinta ei din New York, la varsta de 75 de ani, scrie hollywoodreporter.com, citat de Mediafax.
Evelyn Lauder, creatoarea funditei roz de lupta impotriva cancerului, rapusa de cumplita boala
Evelyn Lauder, nora celebrei Estée Lauder, a fost diagnosticata cu cancer ovarian in 2007, dar a continuat sa lucreze pentru compania de produse cosmetice Lauder si sa promoveze campaniile de constientizare in randul populatiei in privinta riscurilor de declansare a cancerului. Ea a invins o alta forma de cancer - cel mamar - in 1989.

Marea ei cruciada contra cancerului mamar a inceput in 1992, cand, impreuna cu buna ei prietena Alexandra Penney, fostul editor-sef al publicatiei Self, a creat panglica roz, devenita un simbol al luptei contra cancerului mamar.

Modelul britanic Elizabeth Hurley, care a fost multi ani imaginea produselor Estée Lauder, a postat luni pe Twitter un mesaj prin care isi exprima tristetea pentru disparitia lui Evelyn Lauder: "Sa te odihnesti in pace, draga mea prietena si mentor, Evelyn Lauder. Imi vei lipsi foarte mult. Lumea nu va uita niciodata munca pe care ai depus-o in lupta contra cancerului mamar".
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu