miercuri, 21 noiembrie 2012

Declaratiile care ii vor pune in pericol cariera lui Robert Pattinson. Ce marturisiri a facut despre franciza Twilight


Inca de la premiera din 2008, Twilight s-a dovedit a fi genul de pelicula pe care fie o iubesti, fie o urasti. Daca va incadrati in a doua categorie, nu sunteti singuri. Si starul francizei Robert Pattinson s-a aratat dispretuitor fata de seria care se pregateste sa treaca de 3 miliarde de $ incasari mondiale, scrie Huffington Post.
Declaratiile care ii vor pune in pericol cariera lui Robert Pattinson. Ce marturisiri a facut despre franciza Twilight
Intr-un video de 3 minute, ce cuprinde fragmente de interviuri din ultimii 4 ani, actorul britanic Robert Pattinson nu se sfieste sa se arate dispretuitor la adresa cartilor si a filmelorTwilight. Clipul a ajuns viral pe internet si bineinteles i-a suparat pe fanii inraiti ai povestii despre un triunghi amoros dintre un varcolac aratos, o muritoare adolescenta si un vampir seducator.  "Ma bucur ca totul s-a terminat " a declarat actorul in varsta de 27 de ani.  "Cand am citit prima data cartea, mi s-a parut ca e un roman ce nu ar fi trebuit sa fie publicat" a fost una din gafele lui Pattinson, surprinsa in clipul care a facut pe Youtube peste 2 milioane de vizualizari in 4 zile.

In cei 6 ani de cand si-au facut aparitia, eroii din twilight au strans milioane de fani, dar si numerosi contestatari: de la feministe, la crestini si autori celebri. Una dintre cele mai faimoase acuzatii la adresa cartilor a venit din partea renumitului autor Stephen King care a declarat:


"Amandoua, J.K. Rowling (autoarea lui Harry Potter) si Stephenie Meyer (autoarea lui Twilight) se adreseaza direct adolescentilor. Adevarata diferenta este ca J.K. Rowling este o autoare grozava iar Stephenie Meyer nu poate sa scrie deloc. Nu este foarte buna."

Twilight a generat reactii vehemente din partea publicului matur. Multi au admis ca reprezinta o metafora extinsa a unei idei conservatoare: pericolul pe care il provoaca sexul inainte de casatorie. Insa, organizatiile feministe au criticat filmul pentru multitudinea de stereotipuri de gen si pentru ca le incurajeaza pe fete sa o copieze pe Bella (Kristen Stewart).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu