sâmbătă, 29 octombrie 2011

Cand trebuie sa iti faci exercitiile pentru ca efectele lor sa fie maxime

Pentru ca suntem din ce in ce mai ocupati si avem de facut din ce in ce mai multe lucruri intr-o zi, avem tendinta de a amana cele 20 sau 30 de minute de exercitii pentru finalul zilei, insa specialistii ne avertizeaza ca nu e tocmai bine.
Cand trebuie sa iti faci exercitiile pentru ca efectele lor sa fie maxime
Potrivit specialistilor in domeniu, momentul optim pentru exercitiile fizice este dimineata. Indiferent ca faci jogging, ca te plimbi cu bicicleta, mergi la sala sau la alergat in parc, cel mai bine este sa iti programezi aceste activitati dimineata.

Motivul pentru care exercitiile fizice facute dimineata sunt mai eficiente consta in faptul ca miscarea amelioreaza functionarea sistemului cardiovascular, pune inima la treaba si stimuleaza eliberarea de endorfine, acel hormon care ne ofera senzatia de bine.

Astfel, daca iti programezi exercitiile fizice dimineata este ca si cum ti-ai incarca bateriile, asta te va face sa te simti plina de energie toata ziua, ceea ce te va stimula sa faci mai multe lucruri, deci sa arzi mai multe calorii.

Cand te simti energica iti vine mai usor sa ocolesti putin pana sa ajungi acasa, sa urci pe scari si nu cu liftul sau sa faci o plimbare mai lunga in parc cu animalul de companie. Toate aceste activitati se traduc in calorii arse, deci mai putine kilograme.

Daca iti planifici exercitiile seara, pe langa faptul ca “ratezi” energia pe care o poti resimti peste zi poti sa iti dereglezi si somnul, pentru ca creierul devine hiperexcitat din cauza hormonilor si tu te simti activ si energizat in loc sa te pregatesti de relaxare si somn.

Totusi, exercitiile de seara au un avantaj psihologic. Dupa o zi grea e minunat sa te poti elibera de tensiunea acumulata si de stres alergand prin parc sau la ora de aerobic. Specialistii recomanda insa ca aceste activitati sa se finalizeze cu cel putin 3-4 ore inainte de ora ta obisnuita de culcare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu