joi, 27 octombrie 2011

Mame la 50 de ani. Din ce in ce mai multe femei lasa maternitatea pentru varsta la care ar trebui sa fie bunici

30 de ani este varsta la care planuiesc sa devina mame majoritatea femeilor. Trendul insa merge mai departe si, din ce in ce mai mult, femeile raman insarcinate abia la varsta la care ar trebui sa intre la menopauza si sa-si creasca primii nepoti. Problema este ca... exista mai multe dezavantaje decat avantaje.
Mame la 50 de ani. Din ce in ce mai multe femei lasa maternitatea pentru varsta la care ar trebui sa fie bunici

Care ar fi dezavantajele de a fi mama la 50 de ani? In primul rand ca diferenta de gandire dintre mama si copil. Apoi, este posibil ca atunci cand copiii fac 30 de ani, parintii sa moara de batranete.
Sa nu mai punem la socoteala ca organismul femeilor nu se mai reface atat de usor la varsta de 50 de ani. Evident ca sarcina va lasa urme destul de adanci asupra corpului. Iar riscurile de a pierde sarcina sau de a naste un copil autist sunt mult mai mari, avertizeaza specialistii.
Adaptata la situatia romaniei, aceasta problema este si mai grava. Romancele urmeaza trenduri maternitatii la o varsta mai inaintata, iar efectele se resimt. Potrivit unui studiu realizat de Organizatia Natiunilor Unite, Romania se afla printre primele 10 tari ale lumii care ar putea disparea, daca nu va creste rata natalitatii in urmatorul mileniu.

Potrivit Stirileprotv.ro, trecem printr-un "derapaj demografic alarmant", spun sociologii, care sustin ca 2011 ar putea fi anul cu cel mai mic numar de bebelusi, din 1955 incoace.
Tu ce parere ai? Care e varsta perfecta pentru a face un copil?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu