Katie Holmes s-a logodit cu Tom Cruise dupa numai 2 luni de cand s-au cunoscut. Un an mai tarziu, ea o nastea fetita lor, Suri, se casatorea in Italia cu actorul cu 18 ani mai mare ca ea si, cum bine stiti, renuntase la catolicism pentru scientologie. Multa lume s-a intrebat ce a facut-o pe Katie sa faca asemenea alegeri in viata (in afara de averea lui Tom Cruise). O parte din raspuns poate fi in cartile pe care le-a citit si despre care spune ca i-au marcat viata.
Washington Square de Henry James. In aparenta o simpla tragicomedie despre conflictul dintre o tanara plictisitoare, dar dulce si tatal ei genial si dominator, cartea are multe subtilitati si se afla pe lista romanelor apreciate ale scriitorului american. Desi asta l-ar fi enervat pe James, romanul a fost adesea laudat prin comparatie cu opera lui Jane Austen. Proza plina de sensibilitate si concentrare asupra relatiilor familiale: iata doua motive pentru care merita citit! Katie a spus despre carte, pentru oprah.com: “Nu ma regasesc in personaje (sigur ca da! n.red), dar mi-au placut locul desfasurarii actiunii si felul in care James scrie despre oameni.” Macar n-a laudat doar coperta. Si iata cum, de la prima carte din lista, am elucidat misterul logodnei, casatoriei si obedientei lui Katie fata de un barbat cu 18 ani mai mare: daddy-issues.
The Ghost of Greenwich Village de Lorna Graham. Romanul de debut al scriitoarei n-a marcat populatia planetei atat de mult incat sa aiba o pagina pe Wikipedia. De fapt nici scriitoarea nu este inca prea cunoscuta pe Internet, iar noi in rafturi nu avem volumul, asa ca va trebui sa ii credem pe cuvant pe cei care au lasat recenzii pe pagina lui de Amazon: o poveste de dragoste draguta in centrul careia se afla o naiva tanara provinciala care se muta in New York (in cartierul Greenwich Village, evident) si are brusc o viata sociala extraordinara. Din nou, Katie nu ne ia prin surprindere, dar ii mai dam o sansa. “Ador Greenwich Village”, a spus ea marturisind ca titlul a cucerit-o si de aceea a vrut si a apreciat cartea. Inca o sansa ratata.
84, Charing Cross Road de Helen Hanff. Cartea contine corespondenta pe o perioada de 20 de ani dintre o scriitoare si un vanzator de carti (de aici titlul: adresa de corespondenta). Cei doi incep sa isi scrie legat de carti pana cand ajung sa isi povesteasca vietile si sa isi trimita cadouri, dar nu se intalnesc niciodata, iar librarul moare. Daca aveati de cand sa o cititi, v-am cam stricat surpriza. Ups. Pana la urma, nu e o pierdere: Katie Holmes nu pare in masura sa propuna o lista de lecturi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu