duminică, 16 octombrie 2011

Cine plateste pentru ce intr-o relatie?

Subiectul banilor este delicat in orice relatie, mai ales cand este la inceput. Multi oameni se simt jenati sa vorbeasca despre bani cu partenerul lor. Totusi nu exista niciun motiv pentru care nu ar trebui sa acceptam importanta banilor in viata si este normal sa fim deschisi cand abordam acest subiect. Sa ocolim acest subiect, intr-o relatie, e la fel de daunator ca evitarea oricarui alt subiect si la un moment dat tot va fi nevoie sa spunem lucrurilor pe nume.
Cine plateste pentru ce intr-o relatie?
Desi felul in care fiecare cuplu isi administreaza finantele ar trebui sa fie specific situatiei fiecare perechi, exista un factor care poate stabili regulile in ceea ce priveste cine plateste pentru ce si acest factor este castigul fiecaruia.

1.    Daca barbatul castiga mai bine, iar femeia are si ea un salariu bun, insa ceva mai mic, atunci el ar trebui sa plateasca pentru circa 70% din cheltuieli. Evident, si ea trebuie sa contribuie la cheltuielile comune si sa isi achite integral toate lucrurile pe care le foloseste doar ea – panofi, bijuterii, cosmetice etc.

2. Daca ambii parteneri au salarii similare, atunci amandoi trebuie sa contribuie la cheltuilile comune si fiecare sa isi achite acele obiecte personale.

3. Daca barbatul castiga bine, dar femeia nu prea sau ea nici macar nu are o slujba, evident el trebuie sa acopere majoritatea cheltuielilor.

4. Daca el nu are un salariu foarte mare iar ea este studenta sau nu are o slujba, el trebuie sa plateasca pentru cheltuielile comune, dar asta inseamna ca ea ar trebui sa se abtina de la orice cheltuiala inutila.

5. Daca ea are un salariu mare si el mai mic, atunci barbatul ar trebui sa contribuie cu cat poate, dar cuplu ar trebui sa evite cheltuielile care sunt mult peste salariul lui.

6. Daca ambii parteneri sunt someri sau studenti, atunci pur si simplu ar trebui sa imparta cheltuielile in mod egal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu