duminică, 2 octombrie 2011

Pradatoarele de pe internet - Esti una dintre cele care isi vaneaza fostii online?

Facebook, Twitter, MySpace, Bebo. Site-urile de socializare ne-au schimbat viata si ne ajuta sa mentinem mai usor legatura cu familia si cu prietenii. Totusi, unii specialisti in sociologie sunt de parere ca internetul si site-urile de socializare ne-au transformat in niste pradatori virtuali.
Pradatoarele de pe internet - Esti una dintre cele care isi vaneaza fostii online?
Sunt fete si femei considera ca a cauta informatii despre fostii iubiti online nu este o mare probleme. Multe dintre acestea, inca mai au sentimente pentru fostii parteneri si se mint singure, spunand ca de fapt asteapta sa ii vada cu altcineva pentru a se rupe complet.

In ziua de azi, e foarte usor sa afli o multime de informatii despre aproape oricine. Le scriem numele in motorul de cautare si aflam vrute si nevrute. Avem la dispozitie si fotografii, cu ei si cu apropiatii lor.

Cantitatea foarte mare de informatii pe care o gasim pe paginile de Facebook si MySpace si faptul ca aproape oricine poate avea acces la ea poate scoate la iveala “pradatorul” din altcineva, potrivit doctorului Kimberly Young, directorul unui centru britanic care trateaza dependenta de internet.

Vedem mereu pradatori virtuali. Ei folosesc informatiile online pentru a-si urmari prada si este la fel cand cineva isi urmareste fostul iubit sau fosta iubita pentru a sti ce fac”, a declarat Young.

Tinerii considera ca a urmari online ce face fostul partener este ceva normal, insa doctorul Young este de parere ca daca acest obicei devine obsesiv, nu mai putem vorbi despre ceva normal.

Oricine verifica ce face fostul iubit sau fosta iubita are inca sentimente pentru acea persoana. Nevoia de a sti ce face persoana cealalta nu ii lasa sa isi vada de propria viata”, a mai explicat specialista.

Ea a mai povestit  ca fiecare persoana care verifica in fiecare zi, sau chiar de mai multe ori pe zi paginile personale ale fostilor parteneri, trebuie sa isi puna un semn de intrebare despre motivatie si sa incerce sa renunte la acest obicei.

Doctorul Young recomanda, pentru a scapa de acest comportament obsesiv sa stam
departe de copunter si mai ales de retelele de socializare cel putin o saptamana. Daca nu poti face asta, s-ar putea sa ai cu adevarat o problema si trebuie sa iti gasesti alte preocupari. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu