marți, 23 august 2011

Femei in CTRL- Eliza Rogalski face legea in publicitate: „Doua lucruri sunt importante pe lume: familia si ce lasi in urma ta”

Eliza Rogalski este CEO la Tempo Creative Group si partener la agentia de PR a grupului, Rogalski Grigoriu Public Relations. Munca i-a adus premii si zeci de nominalizari la competitiile internationale de publicitate si PR, iar acum 2 ani a facut parte din juriul Festivalului de la Cannes la categoria PR. Si pe langa toate astea are timp sa fie si mama, sotie, sa alerge, sa picteze si sa faca multe alte lucruri care ii plac.
Femei in CTRL- Eliza Rogalski face legea in publicitate: bdquo;Doua lucruri sunt importante pe lume: familia si ce lasi in urma ta
„Prin anii 2000 lucram la Ziarul Financiar si asa am inceput sa vin in contact cu tot felul de oameni, de experti, de specialisti. Am inceput sa admir distinctia omului de PR prin prisma celor pe care incepeam sa ii cunosc atunci, ca jurnalist, si am inceput sa imi doresc sa fac parte din aceasta elita. In publicitate am ajuns mai tarziu, in 2004, printr-o intamplare”, povesteste ea despre inceputurile ei in industrie.
Formarea unui lider in comunicare
S-a format in tara, prin lectura si experienta, dar si in stranatate, prin cursuri pe care in Romania nu le poti gasi. A studiat in germania la Berlin School of Creative Leadership si in Marea Britanie Chartered Institute of Public Relations, UK. „La scoala de la Londra am invatat rigurozitatea care sta la baza meseriei de consultant PR. Eu nu am terminat o scoala de PR dupa care m-am angajat in aceasta meserie. Am terminat Facultatea de Litere, ar fi trebuit sa fiu profesoara. Nu mi-a placut ce-am vazut in scoli, asa ca m-am indreptat catre jurnalism si apoi catre PR. Am invatat sa fac PR practicandu-l, citind, intreband, iar citind, iar intreband, apoi ducandu-ma la o scoala de elita ca sa fiu sigura ca am inteles bine.
Berlin School of Creative Leadership nu avea cum sa se inventeze in Romania. E o scoala de leadership globala, in adevaratul sens al cuvantului, care pregateste lideri pentru companiile din toate industriile creative – de la publicitate si media, la arhitectura, design sau consultanta. Misiunea scolii, alaturi de momentul de profunda schimbare prin care trece piata de media si comunicare la nivel global m-au facut sa simt ca ma pregatesc pentru un viitor care pe masura ce se apropie desfiinteaza toate scenariile posibile.”

Familia pe primul loc
Ca CEO si partener, Eliza munceste mult, dar isi face timp si pentru familie si lucrurile care o pasioneaza. „Am o familie care s-a obisnuit cu regimul acesta de munca, dar care si stie sa ma sustina si sa ma oblige uneori sa ma opresc, atunci cand exagerez.” Eliza este casatorita si are un copil.
„Lucrurile la care tin cel mai mult, indiferent de zile bune sau proaste, sunt ceaiul de la prima ora a diminetii, cu o revista sau o carte si multa liniste in jur si micile conversatii in familie seara cand de obicei se discuta si planurile, solutiile, micile nefericiri ale membrilor familiei sau marile bucurii de peste zi. Seara e cel mai frumos moment al zilei, pentru ca realizez ce om bogat sunt.”, spune Eliza.
In luna aprilie a acestui an, ea scria pe Facebook: „Azi am fost la aniversarea cuiva care ar fi implinit 110 ani. Nu mai traieste, insa a trait si s-a bucurat cu noi, familia lui, prin muzica pe care a creat-o si pe care am ascultat-o in premiera. Si m-am gandit ca doua lucruri sunt importante pe lumea asta: familia si ce faci sa lasi in urma ta in orele cat nu esti cu ea.” Iar Eliza isi traieste viata conform acestui dicton: iubeste si munceste.
“La final de zi imi place sa adorm cu gandul ca sunt un om fericit pentru ca fac ce-mi place, pentru ca munca mea inseamna ceva important pentru alti oameni, pentru ca ajut si primesc inapoi cuvantul ala magic: multumesc.”
Eliza Rogalski este CEO la Tempo Creative Group ce include Tempo Advertising, Rogalski Grigoriu Public Relations, Kinecto si Orchestra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu