luni, 29 august 2011

Sfaturile lui Jane Fonda pentru o alimentatie sanatoasa

Zeci de milioane de oameni i-au urmarit casetele cu exercitii de aerobic si forma ei fizica la varsta de 73 de ani este formidabila. Iata doua motive pentru care oricine ar trebui sa o asculte pe Jane Fonda cand vine vorba de nutritie si sport. Pe site-ul ei, actrita face 10 recomandari pentru o alimentative sanatoasa si o silueta de vis. 
Sfaturile lui Jane Fonda pentru o alimentatie sanatoasa
1. Nu sari peste micul-dejun! Hraneste-te regulat in timpul zilei. In mod ideal, ar trebui sa iti iei o treime din necesarul caloric zilnic dimineata, o treime la amiaza si nu mai mult de o treime seara – nu va infometati ca sa nu ajungeti sa mancati orice vedeti in fata ochilor de disperare!
2. Tine la indemana gustari sanatoase pe care sa le rontai intre mese. Indicate sunt fructele sau branza slaba. Strugurii negri merg excellent cu branza.
3. Nu face cumparaturi cand ti-e foame. Mananca un mar sau orice alta gustare sanatoasa inainte sa te duci la magazin.
4. Fa o lista de cumparaturi si tine-te de ea pentru ca altfel vei ajunge sa cumperi de pofta, nu de nevoie.
5. Tine un jurnal pentru o perioada in care sa scrii ce mananci la fiecare masa. Vei fi uimita sa observe cate alimente consumai fara sa-ti dai seama.
6. Asigura-te ca ai consumat zilnic alimente de culori diferite. Mancarurile “superstar”, adica cele bogate in antioxidanti si fitonutrienti, sunt verzi, rosii, galbene sau portocalii.
7. Asigura-te ca cel putin jumatate din portia ta de mancare consta in fructe si/sau legume.
8. Mananca incet si mesteca bine.
9. Mananca stand pe scaun.
10. Mananca atent: concentreaza-te pe ce mesteci si nu citi sau nu te uita la televizor cand esti la masa. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu