sâmbătă, 18 iunie 2011

Actorul care a reinventat comedia! Iata cele mai bune roluri ale lui Jim Carrey

Jim Carrey este unul dintre cei mai apreciati actori de la Hollywood. Dovedind ca poate sa joace la fel de bine roluri de comedie, cat si roluri dramatice.  Devenit celebru datorita mimicii sale inconfundabile si a flexibilitatii sale, Jim Carrey a reusit sa transforme fiecare personaj pe care l-a jucat intr-ul reprezentativ, pe care noi toti le vom tine minte intotdeauna.
Actorul care a reinventat comedia! Iata cele mai bune roluri ale lui Jim Carrey











Iata care sunt cele mai bune zece roluri ale sale:
10. The Mask
 In “The Mask”, Jim Carrey se transforma dintr-un bancher anost intr-un tip cu niste puteri supranaturale. O data ce isi pune celebra masca verde, Jim Carrey devine tot ceea ce in viata sa reala si banala, nu poate. Filmul care a facut-o celebra pe Cameron Diaz si a convins pulbicul de calitatile lui Carrey este bazat pe desenele animate cu acelasi nume.
 


 9. Me, Myself and Irene

 Rolurile in care personajele sale fie au dubla personalitate, fie sunt extreme de agitate si este nevoit sa isi foloseasca muschii fetei in toate felurile par cele care sunt cel mai mult pe gustul sau. Si in acest film, Carrey transforma un  personaj anost si plictisitor, cel al politistului calm, intr-un personaj aproape nebun, atunci cand celalata personalitate il acapareaza.

8. The Cable Guy
 Daca in viata reala tipul de cablu este unul normal si linstit, in filmul acesta tipul de cablu este complet dus.  Cu un comportament mai mult decat vulcanic, personajul sau reuseste sa te si amuze, dar uneori devine enervant, dar la final n-are cum sa nu iti placa.
 

7. Ace Ventura: Pet Detective
 Nimeni nu ii poate sta in cale lui Jim Carrey atunci cand este detectiv de animale. Energic, intuitive si creativ, Ace Ventura va cauta toate modalitatile de a gasi diferite animale pierdute. Acesta este rolul de debut pe marile ecrane al actorului.


6. “Liar, Liar”
 Cu totii tinem minte scena in care Jim Carrey se da singur cu capul de veceu si isi da cu colacul in cap. Da, a facut si asta. In “Liar, Liar” Carrey joaca rolul unui avocat obsedat de munca, ce nu mai poate minti din cauza dorintei pe care copilul sau si-o pune de ziua lui. De aici, va dati seama in cate momente comice actorul are ocazia sa isi puna in evidenta talentul.
 

5. Bruce Almighty
 A fost si Dumnezeu pentru o zi Jim Carrey. In acest film, el este un redactor la un post de televiziune din New York. Dupa o intalnire cu Dumnezeu, acesta primeste rolul de a fi creatorul tuturor pentru o zi, din cauza plangerilor sale la adresa divinitatii. Daca la inceput se amuza, mai tarziu isi va da seama de complexitatea lucrurilor si importanta vietii.


4. Man on the Moon
 Acesta este primul rol dramatic al actorului. Un rol in care Jim Carrey straluceste in pielea personajului Andy Kaufman, celebrul in anii ’70 datorita umorului sau acid. Andy rade de toata lumea, asa cum crede el de cuviinta, si si-a creat un alter-ego nesuferit. Insa perceptia sa asupra vietii se schimba cand afla ca sufera de o boala incurabila. Nu ai cum sa nu simti emotia pe care Jim Carrey o transmite prin acest rol.


3. The Truman Show
Inca o drama in care Jim Carrey face unul din cele mai bune roluri ale vietii sale. De cand se naste si pana la 30 de ani, Truman face parte dintr-un reality show care devine cel mai popular din lume. Viata lui se deruleaza in fata a milioane de oameni, insa el este singurul care habar n-are. Foarte multa lume a contestat decizia Academiei Americane de a nu-l introduce pe lista nominalizatilor la Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, multi critici considerand interpretarea sa una geniala.
 
2. Dumb &Dumber

 Jeff Daniles si Jim Carrey sunt cei mai prosti oameni de pe Pamant. Cel putin, asa apar in acest film.  Idioteniile pe care cei doi reusesc sa le faca in timpul unei calatorii sunt peste masura imaginatiei noastre, dar reusesc sa ne faca sa radem cu lacrimi. Desi este un film de la inceputul carierei sale, ramane unul reprezentativ pentru cariera actorului.



 1. Eternal Sunshine of the Spotless Mind
 Un film care iti taie rasuflarea si care te ameteste complet. Dar un film pe care nu il poti uita prea curand. In acest film, il vedem pe Jim Carrey asa cum nu prea l-am vazut: timid, dragut si…indragostit. Durerea prin care acesta trece, dorind sa isi stearga orice amintire legata de fosta sa iubita, ne-a sensibilizat pe toti, mai ales ca este foarte credibil. Un film frumos, in care chimia dintre Jim Carrey si Kate Winslet face tot farmecul filmului. Acesta ramane cel mai bun rol al actorului de pana acum.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu