sâmbătă, 18 iunie 2011

Element surpriza la Oscarul pentru cel maI bun film

Categoria "cel mai bun film al anului" de la viitoarea editie a galei premiilor Oscar, decernate de Academia de film americana, va contine un element-surpriza, au anuntat organizatorii.
Element surpriza la Oscarul pentru cel maI bun film
Membrii Academiei de film americane au votat implementarea unui nou sistem de votare, care va face ca numarul filmelor ce vor fi nominalizate la aceasta categorie sa varieze intre cinci si zece, citati de bbc.co.uk


Numarul filmelor care vor concura pentru pretiosul trofeul va fi dezvaluit odata cu anuntarea nominalizarilor, in ianuarie 2012.


Membrii Academiei de film americane au declarat ca noul sistem de votare introduce "un nou element de surpriza" in programul acestei gale. Directorii academiei au spus ca au studiat cu atentie tiparul dupa care s-a votat in anii precedenti.


"A iesit in evidenta faptul ca membrii Academiei au aratat cu regularitate o admiratie puternica pentru mai mult de cinci filme", a declarat directorul executiv Bruce Davis. "O nominalizare la categoria cel mai bun film ar trebui sa indice un merit extraordinar. Daca exista doar opt filme care merita cu adevarat aceasta onoare intr-un anumit an, atunci nu ar trebui sa ne simtim obligati sa rotunjim acel numar".


In opinia Academiei de film americane, daca acest sistem ar fi fost in vigoare intre anii 2001 si 2008, inainte ca numarul peliculelor nominalizate la aceasta categorie sa fie marit de la cinci la zece, atunci, in intervalul amintit, ar fi fost anumiti ani in care ar fi putut sa existe intre cinci si noua filme nominalizate.


Luna trecuta, presa internationala a anuntat ca membrii Academiei americane intentioneaza sa inlocuiasca actualul sistem de votare - ce implica expedierea prin posta a unor buletine tiparite - cu un sistem de votare online.


Cea de-a 84-a gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 26 februarie 2012, la Kodak Theatre din Los Angeles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu