duminică, 5 iunie 2011

Kate Moss: declinul unei frumuseti emblematice. Cum au distrus-o tigarile, drogurile si petrecerile non-stop

Kate Moss este si va ramane o frumusete emblematica, intocmai ca Marilyn Monroe, Claudia Schiffer, Brigitte Bardot sau Audrey Hepburn. Trasaturile ei androgine, machiajul cat-eye, buzele voluminoase i-au adus contracte de milioane de dolari de-a lungul timpului cu cele mai importante branduri de frumusete din lume. La 37 de ani insa, viciile au inceput sa-si spuna cuvantul, iar fata proaspata si perfecta de altadata arata ca una de 50.
Kate Moss: declinul unei frumuseti emblematice. Cum au distrus-o tigarile, drogurile si petrecerile non-stop
Kate Moss a revolutionat industria frumusetii. A fost primul model androgin, reprezentant al curentului "heroin chic", caracterizat prin piele palida, cercuri negre sub ochi si structura osoasa a corpului.
Ba mai mult, ea a devenit anti-supermodelul anilor '90, fiind in contrast cu supermodelele voluptoase ale momentului - Cindy Crawford, Elle Macpherson, Claudia Schiffer si Naomi Campbell.
Ce a fost atat de special la ea? Ei bine, exact ceea ce o tradeaza acum - fata!
In 1988, cand a fost descoperita, Kate Moss era inocenta si fresh:

Intre anii 1994 - 1996, inca era o aparitie decenta, ba chiar incepuse sa obtina din ce in ce mai multe contracte. In 1996, a fost numita de catre Vogue "Modelui anului".

In 1997, Kate Moss a inceput sa fumeze cate doua pachete de tigari pe zi, iar noptile pierdute in club au devenit deja o obisnuinta pentru ea. In 1998 a fost internata pentru prima oara la un centru de dezintoxicare, din cauza drogurilor, chiar daca ea sustinea ca este din cauza noptilor pierdute.
Vogue, 1997
Dupa anul 2000, Kate Moss a inceput sa arate din ce in ce mai rau, iar aparitiile sale publice au devenit din ce in ce mai dizgratioase. Mereu cu tigara in mana, cu ochii peste cap si vizibil ametita de alcool sau droguri, Kate a fost un adevarat deliciu pentru paparazzi.
Punctul culminant l-a atins in anul 2005, cand a fost implicata intr-un mare scandal cu droguri - au aparut poze cu ea in timp ce consuma cocaina. A pierdut contracte mari cu H&M, Chanel, Burberry, in valoare de milioane de dolari. In schimb, aparea constant in tabloide cu poze absolut oribile.
\
In 2006, a tinut-o pe aceeasi linie sau... liniuta!
  
La 33 de ani, in anul 2007, Kate Moss arata deja mai imbatranita ca oricand. Ridurile din jurul ochilor s-au fixat bine pe fata ei expresiva, iubita de designeri.

Au urmat apoi alte betii, alte nopti nedormite si alte distractii cu droguri, mascate cu mult machiaj.
 
Anul 2011 a prins-o pe Kate Moss in aceeasi forma maxima pentru distractie, dar minima pentru lumea modei.


Din fericire, exista fotograful Mario Testino si Photoshopul, prin care figura reprezentativa a lui Kate Moss inca traieste! El a fotografiat-o pentru editia din mai 2011 a Vogue Brazilia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu