joi, 16 februarie 2012

Efectul Jennifer Lopez: diva latino seteaza noi standard pentru salariile vedetelor

Superstarul a incasat o suma fabuloasa pentru a fi in juriul “American Idol” si a impulsionat astfel si alte vedete sa ceara onorarii piperate.
Efectul Jennifer Lopez: diva latino seteaza noi standard pentru salariile vedetelor

Dupa ce in 2010 producatorii show-ului TV American Idol au platit-o pe J.Lo cu 12 milioane de dolari pentru a-l inlocui in juriul emisiunii pe Simon Cowell, celelalte show-uri muzicale de gen au inteles ca stacheta fusese ridicata.
In scurt timp s-a renuntat la vedetele din categoria C si locurile vacante au fost ocupate doar de celebritati de top.
La inceputul acestei luni, NBC a semnat din nou contractul pentru show-ul The Voice (echivalentul “Vocea Romaniei” la americani) cu Christina Aguilera contra unei sume de 10 milioane de dolari. Iar vedeta radio si TV Howard Stern va castiga in jur de 15 milioane de dolari pentru a se alatura juriului de la America’s Got Talent.
Intre timp, Jennifer Lopez a ajuns la un contract de 20 de milioane de dolari pentru al doilea sezon de la American Idol.
Cu toate acestea, ceilalti jurati nu primesc sume la fel de substantiale. In cazul The Voice, de exemplu, fiecare primeste aproximativ 75.000 de dolari pe ora, considerabil mai putin decat cele 10 milioane ale Aguilerei.
La fel, Steven Tyler de la American Idol primeste si el milioane de dolari, dar suma este cu o singura cifra, nu cu doua, ca in cazul lui Lopez.
Din cauza acestui nou trend, de a avea in juriu doar nume mari, Simon Cowell, creatorul The X Factor USA, a fost nevoit sa le dea afara pe Paula Abdul si pe Nicole Scherzinger. Acum Simon este in cautarea unui echivalent pentru Lopez si Aguilera. O sursa din anturajul lui Cowell spune ca prima pe lista lui Cowell e Pink pentru ca are credibilitate, multe premii Grammy la activ si multa carisma.
Alte candidate de top au fost Mariah Carey si Whitney Houston (ultima trebuia sa se intalneasca cu Cowell la doua zile dupa ziua in care a murit).
Beneficiile membrilor juriului la show-urile muzicale nu sunt limitate doar la onorarii. Odata cu prezenta in emisiune, albumele lor cunosc o crestere in vanzari.
Vanzarile Aerosmith au profitat de pe urma prezentei lui Stevan Tyler la American Idol, crescand de la 310.000 de albume in 2010 la 650.000 in 2011 (o crestere de 260%).
Si vanzarile Maroon 5 au cunoscut o crestere de 115% dupa ce solistul formatiei, Adam Levine, a devenit membru al juriului The Voice.
Albumul lui Cee Lo Green, „Lady Killer” a inregistrat vanzari cu 50% mai mari de cand artistul s-a alaturat The Voice.
Nu in ultimul rand, Jennifer Lopez a vandut 309.000 de exemplare ale albumului „Love?”, lansat in perioada de varf a emisiunii American Idol, iar Christina Aguilera a vandut cu 8% mai multe albume „Bionic” de cand s-a alaturat anul trecut The Voice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu