vineri, 1 iulie 2011

Stil de vedeta: Printesa Diana - femeie in CTRL si style-icon

Astazi ar fi implinit 50 de ani si cu siguranta ar fi fost una din cel mai bine imbracate femei de pe planeta. Printesa Diana continua insa sa traiasca prin spiritul ei si prin stilul nemuritor care inca este unul de referinta. Rochiile ei continua sa fie vandute cu sute de mii de dolari, iar inelul de logodna pe care il poarta acum Kate Middleton are milioane de copii in intreaga lume.
Stil de vedeta: Printesa Diana - femeie in CTRL si style-icon
Dintr-o educatoare simpla, o printesa rafinata
Diana s-a nascut in familia Spencer, care din partea tatalui era descendenta Regelui Charles al II-lea al Angliei. Tatal ei a devenit ulterior Conte, iar Diana a primit titlul de "Lady". Ea l-a cunoscut pe printul Charles inca de la 16 ani, insa acesta o curta pe sora ei mai mare, Lady Sarah. Diana si-a dorit mult timp sa devina balerina, insa avand 1,80 m inaltime, era prea inalta sa devina profesionista. A incercat cu alte joburi - a urmat un curs de gatit, a lucrat ca instructor de dans, ca educatoare si s-a ocupat de curatenie pentru sora ei Sarah.
La 20 de ani insa, printul Charles i-a darut faimosul inel in valoare de 30.000 lire, constituit din 14 diamante inconjurand un safir. Fotografiile de la logodna ei sunt identice cu cele de la logodna Printului William cu Kate Middleton.

Nunta regala a fost cu adevarat de basm - 750 de milioane de oameni din toata lumea i-au admirat rochia superba, in valoare de 9000 lire cu o trena lunga de 8 metri.

Nunta fiului ei mai mare, William, a fost inspirata din nunta ei, la fel ca si detalii din rochia si buchetul lui Kate Middleton.

Dupa nunta, printesa Diana a surprins la fiecare aparitie - stilul ei clasic, dar usor nonconformist pentru familia regala i-a adus numeroase aprecieri. Ea era foarte atenta la detalii - purta o haina Escada cand vizita Germania, o rochie Yuki cand vizita Japonia, un costum Chanel cand ajungea in Paris. Din Marea Britanie, designerul ei preferat era Catherine Walker, care ii facea numeroase rochii la comanda.

Rochiile cu linii simple, dar in culori tari o ajutau sa se remarce intotdeauna, iar bijuteriile purtate cu multa indrazneala creau adevarate trenduri.


Pentru evenimentele oficiale, Diana opta pentru stilul military, fiind o sursa de inspiratie si pentru cea care i-a luat locul, Kate Middleton.


Dupa divort, stilul ei a devenit mult mai independent, iar Diana a inceput sa poarte creatii ale designerilor internationali: Versace, Valentino, John Galliano, Ungaro, Lacroix, Ferraud, Moschino.

Stilul ei continua sa traiasca prin fotografiile realizate de Mario Testino, absolut memorabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu