joi, 19 ianuarie 2012

Modelul care schimba gandirea femeilor arabe

La doar 22 de ani Hanaa Ben Abdesslem face istorie in lumea modei.
Modelul care schimba gandirea femeilor arabe

Topmodelul tunisian Hanaa Ben Abdesslem a fost recent numita noua imagine Lancôme, fiind prima persoana musulmana care a devenit ambasadoarea celebrului brand de cosmetice.

Dupa ce a debutat la o prezentare pentru Vivienne Westwood anul trecut, Hanaa a aparut intr-un editorial Vogue Franta si apoi a prezentat pentru Givenchy, Ralph Lauren si Oscar de la Renta.
Modelul musulman, care nu consuma deloc alcool si nu fumeaza, spune ca isi doreste sa schimbe perceptia asupra modellingului din tara ei natala. “(Oamenii din Tunisia) au preconceptii in legatura cu lumea modei. Modellingul poate fi o cariera. Imi propun sa schimb aceasta conceptie gresita”, a declarat ea intr-un interviu pentru New York Magazine.

Dupa ce a castigat un concurs de modele din tara ei natala, similar celebrului Project Runway, Hanaa a fost contactata de un manager, care i-a obtinut un contract cu agentia IMG.

Despre frumusete: „Nici alcool, nici tutun, doar apa in cantitati foarte mari. Cand sunt la hotel, ma grabesc la sala de sport sau ies la o plimbare. Imi place sa ma trezesc cand rasare soarele, imi da o energie extraordinara.”
Despre moda: „O pereche de jeansi bine taiati si un tricou, iata lucrurile mele de baza! Un alt obiect fundamental in dressing-ul meu este mica rochie neagra. Iubesc, de asemenea, caftanele si tinutele traditionale din tara mea. Visez ca un creator de moda sa le transforme, incercand in acelasi timp sa le respecte...”
Coincidenta sau nu, Hanaa seamana destul de mult cu un fost model Lancôme, actrita italaiana Isabella Rossellini.

Fara indoiala, industria frumusetii s-a straduit in ultimii ani sa-si schimbe modul in care abordeaza atat produsele cosmetice, cat si cele de ingrijire a pielii, pentru a oferi alternative pentru diversele nuante si tipuri de ten care exista pe glob. Numirea lui Hanaa ca ambasadoare Lancôme nu vine decat sa sustina aceasta schimbare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu