sâmbătă, 28 ianuarie 2012

O cariera ruinata inca de la inceput: cum a reusit Vanessa Williams sa ofere una dintre cele mai mari surprize din showbiz cu revenirea ei spectaculoasa

Vanessa Williamsa reusit sa smulga o nominalizare in cadrul Galei NAACP Image Awards pentru interpretarea sa din Desperate Housewives. Actrita a uimit cu modul in care arata desi se apropie de 50 de ani.
O cariera ruinata inca de la inceput: cum a reusit Vanessa Williams sa ofere una dintre cele mai mari surprize din showbiz cu revenirea ei spectaculoasa
Vanessa Williams este una dintre cele mai respectate femeie afro-americane din industria entertainment-ului. Cu o cariera de aproape 30 de ani in lumea filmului si a muzicii, Vanessa Williams a reusit sa se impuna la Hollywood nu doar ca una din cele mai frumoase femei, dar a reusit sa devina un adevarat star.

Cu toate ca Williams a avut un debut plin de controverse, actrita-cantareata a dovedit ca este una dintre cele mai puternice femei, a reusit sa revina in atentia publicului si sa isi construiaca o cariera de invidiat. Revenirea ei este considerata una dintre cele mai mari surprize din showbiz. Daca multi se asteptau ca Williams sa dispara din peisaj la fel de repede cum a ajuns in centrul atentiei, aceasta i-a surprins pe toti cu revenirea ea spectaculoasa.

In 1983, la 20 de ani, a fost prima femeie afro-americana incoronata cu titlul de Miss America, insa aceasta a fost nevoita sa renunta la coroana pentru ca a aparut goala in revista pentru barbati Penthouse. Premiul i-a fost oferit lui Suzette Charles, urmatoarea clasata si care era tot afro-americana.


Dupa ce a castigat concursul Miss America, a primit mai multe amenintari cu moartea. La 10 luni distanta, pozele cu ea goala, in care aparea alaturi de o alta femeie, mimand scene de lesbianism au generat un scandal urias.

Actrita a declarat ca nu stia ca mai exista acele fotografii si ca nu si-a oferit niciodata acordul de a fi publicate. Pozele i-au fost trimise lui Hugh Hefner, dar acesta le-a refuzat. Hefner a spus ca Williams este o femeie foarte frumoasa, dar ca stia ca nu sunt aprobate si nu a vrut sa ii defaimeze imaginea.


Vanessa Williams in anii '90 Vanessa Williams in 2012



William a debutat in lumea filmului cu rolul din Under the Gun (1988). In 1994 a debutat pe Broadway in musicalul Kiss of the Spider Woman. In 1995 a inregistrat melodia Colors of the Wind, premiat cu Oscar pentru cel mai bun cantec, folosit in animatia Pocahontas, produs de Disney.

Primul rol cu care a atras atentia publicului a fost cel din Eraser (1996), in care a jucat de Arnold Schwarzenegger. A mai avut aparitii apreciate in filme ca "The Pick-up Artist" (1987), "Another You" (1991) si "Harley si Marlboro" (1991). A refuzat rolul din Monster' Ball (2001), care i-a revenit lui Halle Berry si cu care aceasta a luat primul oscar din cariera si a fost prima femeie afro-americana care a primit statueta. A mai avut aparitii cameo in show-uri ca The Fresh Prince of Bel Air, Saturday Night Live, Star Treck: Deep Space Nine, Ally McBeal si Boomtown.

Intre 2006 si 2010, a jucat rolul divei si fotomodelului Willhelmina Slater in serialul Ugly Betty, versiunea american a telenovelei columbiene "Yo Soy Betty La Fea". Pentru acest rol a primit 3 nominalizari la Premiile Emmy. Din 2010, s-a alaturat distributiei de exceptie din serialul "Desperate Housewives", in rolul lui Renne Perry, o femeie extrem de bogata si rasfata.
Vanessa Williams s-a nascut pe 18 martie 1963, in New York, si are radacini afro-americane, galeze si nativ americane. A primit o bursa de studii la Universitatea Syracuse intre 1981 si 1983, dar a renuntat la studii.

Din 1988, cand si-a lansat primul album, Vanessa Williams a vandut in total peste 6 milioane de albume la nivel mondial si a primit 15 nominalizari la Premiile Grammy.

A recunoscut ca a apelat la operatii estetice cu Botox, dar nu a exagerat pentru a putea continua cariera de actrita si sa nu isi distruga fata. La 49 de ani, Vanessa Williams ramane in continuare una dintre cele mai atragatoare si seducatoare actrite de la Hollywood.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu