miercuri, 8 februarie 2012

Courteney Cox, actrita cu cei mai invidiati sani de la Hollywood: cum s-a reinventat in 25 de ani starul din Friends

Seducatoarea actrita Courteney Cox revine pe micile ecrane in SUA de pe 14 februarie cu sezonul 3 al serialului de comedie - Cougar Town.
Courteney Cox, actrita cu cei mai invidiati sani de la Hollywood: cum s-a reinventat in 25 de ani starul din Friends
Fostul star din serialul Friends a atras toate privirile in timp ce filma acum cateva zile la noul sezon din serialul pentru care a fost nominalizata la Globurile de Aur in 2010. In varsta de 47 de ani, actrita a aparut intr-o rochie alba, asemanatoare celei purtate de Marilyn Monroe in comedia "The Seven Year Itch", din 1955.

Sanii actritei au fost principala atractie, dar si corpul ei bine lucrat. Desi se apropie de 50 de ani, bruneta cu ochi albastri are un corp trasnet, insa recunoaste ca se plictiseste sa faca sport. "In afara de Pilates urasc sa fac exercitii” a povestit aceasta. Secretul ei: vedeta se antreneaza de 4 ori pe saptamana cu antrenoarea Tracey Anderson, celebra la Hollywood si la care a apelat si Gwyneth Paltrow.

Spre deosebire de rolul cu care a devenit faimoasa peste noapte, cel al nevroticei, dar adorabilei Monica Gellar din Friends, actrita nu a fost supraponderala in adolescenta. Cunoscuta pentru rolurile din Friends si Cougar Town, precum si din seria de filme horror Scream, actrita si-a inceput cariera ca model jucand in reclame si roluri mici in seriale. Inainte sa devina actrita, Courtney Cox si-a dorit sa fie arhitect. Iar inainte de a se decide sa inceapa o cariera in Hollywood, Courteney incepuse cursuri de arhitectura la un colegiu.



Courteney Cox in 1985 Courteney Cox in 1984





La inceputul anilor '80 a devenit cunoscuta americanilor datorita unei reclame la tampoane. A fost prima persoana care a rostit in SUA pe TV cuvantul "ciclu" cu referire la menstruatie. In 1984, un videoclip al piesei "Dancing in the Dark" cantata de Bruce Springsteen si regizat de Brian De Palma i-a crescut popularitatea. Pentru aceasta aparitie, a primit 350 de dolari. Zece ani mai tarziu, sosea la auditii pentru un rol intr-un sitcom de comedie. A ales rolul Monicai, desi initial i-a fost oferit sa o joace pe Rachel.




Acesta din urma a ajuns la Jennifer Aniston buna sa prietena si nasa fiicei sale, Coco. In cei 10 ani de Friends, Courteney a plecat de la un salariu de 225.000 de dolari pe episod si a ajuns in ultimul sezon la o suma de un milion de dolari pe episod. Courteney Cox este singura actrita din Friends care nu a primit nici o nominalizare la premiile Emmy pentru rolul din serial.


In 1995, a fost inclusa de revista People in topul celor mai frumosi oameni de pe planeta si a aparut pe coperta. In 1997, a fost votata drept cel mai bine imbracata vedeta de televiziune. Inainte de a se casatori cu David Arquette, a avut o relatie de 6 ani cu Michael Keaton intre 1989 si 1995.





Sursa foto: Getty

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu