sâmbătă, 15 septembrie 2012

Kate si William dau in judecata revista franceza care a publicat fotografiile cu Ducesa topless. Vezi aici imaginile si spune-ne: au dreptate sau nu sa ia masuri legale?


Palatul St. James a confirmat astazi ca Ducele si Ducesa de Cambridge au initiat masuri legale impotriva revistei franceze Closer, dupa ce aceasta a publicat zilele trecute poze topless cu Kate.
Kate si William dau in judecata revista franceza care a publicat fotografiile cu Ducesa topless. Vezi aici imaginile si spune-ne: au dreptate sau nu sa ia masuri legale?
Motivele pentru care cuplul da revista in judecata este impiedicarea utilizarii viitoare a imaginilor si obtinerea de daune pentru incalcarea intimitatii lor.
Un al treilea motiv, desi nementionat, este acela de a o proteja pe Kate. Este evident ca Ducesa a starnit aceeasi obsesie mediatica pe care a starnit-o si Printesa Diana acum cativa ani si cu totii stim prea bine ce s-a intamplat in cazul ei.
Fotografiile au fost realizate saptamana trecuta la Chateau D’Autet, un castel din Provence, detinut de Vicecontele Linley, un nepot de-ai Reginei. Se pare ca acesta le-a promis lui William si lui Kate o mica escapada intima, ferita de ochii presei, inainte de a porni in turneul asiatic.


Imaginile publicate in revista de scandal Closer sunt pixelate (fiind facute, evident, de la mare distanta) si o prezinta pe Kate Middleton stand la soare topless, alaturi de Printul William, pe un balcon al castelului din secolul XIX.
In interiorul revistei este un spread de 5 pagini care arata cuplul relaxandu-se, evident, fara sa stie de prezenta paparazzilor. Intr-una dintre imagini, Kate isi scoate sutienul, in alta il da cu lotiune de plaja pe William, iar intr-o alta poza, poate cea mai indecenta, Printul William a fost surprins dandu-si sotia cu crema pe fundul aproape dezgolit.
Redactorul-sef al revistei, Laurence Pieau, a aparat imaginile, spunand ca sunt „frumoase”si ca prezinta un cuplu indragostit. „Aceste imagini nu sunt deloc socante”, a spus ea, desi pe coperta titlul cu litere de-o schioapa era „OH, MY GOD!”.
„Este o tanara femeie topless, cum poti vedea pe orice plaja din Franta sau din lume”, a mai spus redactorul-sef.
Chiar daca are dreptate, Kate nu era, totusi, pe o plaja publica. Era pe un balcon al unei proprietati private, ceea ce inseamna ca surprinderea imaginilor i-a incalcat dreptul la intimitate.
In mod ironic, redactorul-sef francez spune ca cuplul era vizibil din strada. Ceea ce e putin probabil, avand in vedere ca proprietatea este intr-un tinut izolat.
Laurece Pieau, redactorul-sef, si fotografii care au facut pozele pot primi o pedeapsa de pana la un an de inchisoare si o amenda de 45.000 de euro.
Iata ce au declarat purtatorii de cuvant ai cuplului regal la scurt timp dupa publicarea imaginilor:
„Altetele Lor regale sunt enorm de intristati sa afle ca o publicatie franceza si un fotograf le-a invadat intimitatea intr-o maniera atat de grotesca si total nejustificata. Incidentul ne aminteste de cele mai rele excese ale presei si ale paparazzilor din timpul vietii Printesei Diana si ii supara pe Duce si pe Ducesa cu atat mai mult. Altetile Lor regale au avut toate motivele sa creada ca vor avea intimitate in acea casa izolata. Este de neconceput ca cineva sa faca asemenea poze si cu atat mai mult sa le publice. Tristetea lor s-a transformat in furie atunci cand au aflat mai multe despre fotografii. Credem ca s-a depasit o linie rosie si ne consultam avocatii francezi sa vedem ce actiuni putem lua.”
Cuplul regal a fost obligat sa ia parte la o petrecere cu ceai organizata ieri seara in onoarea lor in Kuala Lumpur, desi vestea imaginilor topless le survenise doar cu cateva ore in urma si i-a lasat in stare de soc.
Demonstrand o stapanire de sine si o forta de invidiat, Kate a reusit sa zambeasca si sa fie o prezenta placuta la petrecerea organizata cu ocazia Jubileului Reginei.
Ducesa a baut ceai si a povestit cu cativa oaspeti, inclusiv cu designerul Jimmy Choo. Kate a vrut sa arate ca nu e afectata de vestea pozelor jenante, desi William nu a reusit sa simuleze relaxarea la fel de bine ca sotia lui.    
Cuplul a aflat despre imaginile scandaloase la micul-dejun, chiar inainte sa plece in vizita la o moschee din Kuala Lumpur si au vazut copii ale imaginilor pixelate.
Tu ce parere ai? Are dreptate cuplul regal cand da in judecata publicatia franceza? Crezi ca scuza redactorului-sef Closer, ca imaginile au fost facute de pe un drum public, este acceptabila?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu