miercuri, 5 septembrie 2012

Gestul care a socat-o pe Kate. Vezi cine este barbatul care a refuzat sa dea mana cu ea si de ce

Majoritatea oamenilor ar fi mai mult decat onorati sa-i stranga mana Ducesei de Cambridge. Un barbat insa a refuzat sa faca acest gest, uimind un public de milioane de telespectatori.
Gestul care a socat-o pe Kate. Vezi cine este barbatul care a refuzat sa dea mana cu ea si de ce
 

Este vorba despre un atlet iranian care a castigat medalia de argint la proba de arunca a discului la Jocurile Paralimpice. El a refuzat sa stranga mana Ducesei din cauza ca aceasta este…o femeie.
Kate a fost intampinata cu caldura de castigatorii medaliilor de aur si bronz, britanicul Aled Davies si chinezul Lezheng Wang.

Cand a venit randul iranianului Mehrad Karam Zadeh, insa, acesta nu i-a intins mana Ducesei, ci si-a strans mainile la piept.
Se pare ca decizia lui controversata are la baza conventia iraniana conform careia contactul fizic dintre barbati si femei neinruditi este interzis.

Ducesa de Cambridge a fost anuntata in prealabil de situatie pentru ca nici ea nu i-a intins mana sportivului, evitand astfel o ipostaza jenanta.
Desi neplacut, incidentul nu a stricat bucuria lui Kate de a oferi medalii castigatorilor, un moment extrem de emotionant pentru Ducesa, conform purtatorului de cuvant al Familiei Regale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu