miercuri, 6 iulie 2011

Naomi Campbell, de la supermodel la superbatausa

Frumoasa si furioasa, Naomi Campell a reusit in ultimii 25 de ani sa apara pe copertele celor mai importante reviste de moda, dar apoi si pe primele pagini ale tabloidelor. Temperamentul sau aproape ca a depasit in celebritate frumusetea ei. De 10 ori acuzata de agresiune de catre angajatii si colaboratorii sai si chiar de politisti, modelul de 41 de ani pare acum un pericol public.
Naomi Campbell, de la supermodel la superbatausa
Telefonul, arma preferata a lui Naomi
Fortata de instante judecatoresti, Naomi a luat atatea cursuri pentru controlul furiei (“anger management”) incat ar putea sa le si predea. Teoria o stie, practica o omoara. Din 1998 pana in 2008, 10 persoane au acuzat-o ca le-a palmuit, lovit cu piciorul, zgariat si lovit cu telefonul. Extrem de mediatizat a fost cazul asistentei sale personale, Georgina Galanis. In 2000, ea a pledat vinovata in procesul in care era acuzata ca o agresase pe asistenta cu un telefon mobil. Naomi i-a platit o suma confidentiala victimei si a urmat cursuri pentru managementul furiei. Telefonul este de altfel arma ei preferata! Asistentii ei Amanda Brack si Simone Craing si menajera ei Ana Scolavino au acuzat-o de asemenea ca a folosit telefonul Blackberry pentru a-i lovi. Nu exista informatii conform carora atacurile ar fi fost actiuni de PR ale companiei pentru a promova un telefon deosebit de rezistent.

Naomi si gogoasa infuriata
Singurul lucru bun iesit din toate acuzatiile de agresiune a fost o reclama la Donkin’ Donuts in care ea s-a autoironizat: infuriata la maximum cand i se rupe un toc, ea face o criza si arunca pantoful intr-o fereastra pe care o sparge.

„Nepoliticoasa, imposibila, manipulanta”Primul semn ca dincolo de aparitiile impecabile se ascunde ceva ce nu are legatura cu frumusetea, a fost ca, in ciuda succesului ei incredibil, compania Elite Model Management, care o reprezenta de la inceputurile carierei, a concediat-o motivand decizia astfel: „nicio suma de bani sau prestigiu nu pot justifica abuzul staff-ului si al clientilor”. „Nepoliticoasa, imposibila, manipulanta” sunt cuvintele pe care le folosea fondatorul Elite pentru a o descrie pe Naomi.
Comportamentul necivizilizat si agresiv al lui Naomi poate fi efectul consumului de droguri. In 1999, ea a intrat intr-un centru de dezintoxicare dupa ce timp de cinci ani dusese pe culmi nebanuite dependenta de cocaina. “Ma distram, traiam o viata in care calatoream mult si oamenii imi ofereau orice. Dar stralucirea din chipul tau dispare din cauza drogului.”, declara ea in 2005.

Scandalurile la ordinea zilei
Ca si cum acuzatiile de agresiune si consumul de dorguri nu ar fi fost suficiente pentru a-i clatina imaginea de diva, in 2010, Naomi a fost citata intr-un proces in care Charles Taylor, presedinte al Liberiei, era acuzat de crime de razboi. Ea a raspuns intrebarilor despre niste „diamante insangerate” primite de la Taylor in 1997. (Pietrele sunt denumite asa pentru ca sunt excavate intr-o zona de conflict si vandute pentru a sustine conflictul.) Mai multi martori au declarat ca Naomi stia de unde provin diamantele.
Saraca fata frumoasaNaomi nu a fost niciodata casatorita. A avut relatii mediatizate cu Mike Tyson, Robert de Niro, Albert II de Monaco si a fost logodita cu pilotul de formula 1 Flavio Briatore, cu care a avut o relatie din 1998 pana in 2003. Din 2008 formeaza un cuplu cu Vladimir Doronin, un om de afaceri extrem de bogat din Rusia, a carui varsta este imposibil de aflat pe Internet. Desi este evidenta o diferenta de varsta semnificativa dintre ei, barbatul reuseste sa se ridice la nivelul supermodelului cu fizicul sau modelat de mult, mult sport.


Naomi, supermodelul etern
Descoperita in 1986, inainte sa implineasca varsta de 16 ani, Naomi reuseste si acum, la 41 de ani, sa atraga oferte ca model. In 1998, revista Time declara era supermodelelor incheiata, dar iata in 2007 a defilat pentru Dior in prezentarea aniversara de 60 de ani la Versailles. In acelasi an, in septembrie, revista Vanity Fair le-a reunit pe marile frumuseti al secolului XX pentru o coperta, iar atunci Naomi a pozat din noua alaturi de Evangelista, Turlington, Crowford, Shiffer si Stephanie Seymour. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu