luni, 20 august 2012

Catalina Ponor implineste 25 de ani. Vezi cum si-a sarbatorit gimnasta ziua de nastere


Catalina Ponor implineste astazi 25 de ani. 25 de ani dintre care o mare parte si i-a dedicat gimnasticii, 25 de ani de munca si de sacrificii facute pentru minutele de glorie si de emotie pe care ni le-a oferit in cei sase ani de cariera.
Cinci medalii olimpice, dintre care trei de aur, doua participari la Jocurile Olimpice la o distanta de opt ani, o revenire spectaculoasa dupa o pauza de aproape patru ani si 15 medalii cucerit la Europene si Mondiale, dintre care 7 de aur, 5 de argint si 3 de bronz. Un palmares impresionant pentru o gimnasta ambitioasa, puternica si carismatica.
Un lider care si-a impins colegele generatiei din 2004 spre aurul olimpic, un lider in jurul careia, alaturi de Sandra Izbasa, a format un grup compact cu care a reusit sa urce din nou pe cea mai inalta treapta la Europene si sa mentina Romania pe podiumul olimpic.
"Am sarbatorit duminica seara, pentru ca ziua Catalinei pica luni. Au fost cei dragi alaturi, familie si prieteni, a fost foarte frumos, cu de toate, si tort, si bucurii, si cadouri si buna dispozitie. M-am bucurat enorm ca s-a simtit bine si ca este fericita. Cand iti vezi copilul fericit, e cel mai bine. Astazi e de fapt ziua ei, dar Catalina cel mai probabil se va odihni cam toata ziua", a declarat Carmen Ponor, mama Catalinei, pentru mediafax.
Catalina Ponor s-a nascut pe 20 august 1987, la Constanta, iar la patru ani a inceput sa practice gimnastica. In 2002 a facut pasul spre lotul national, fiind chemata de antrenorii Octavian Bellu si Mariana Bitang in urma unui cantonament pe care cei doi l-au efectuat la mare. Dupa cinci ani petrecuti in salile de antrenament de la Deva si de la Izvorani, Catalina a renunat la cariera competitionala din cauza unor probleme de sanatate. Pana in 2011 cand, simtind ca mai poate concura la un nivel ridicat, a revenit in prim-plan. Cu trei medalii europene (doua de aur si una de argint) si doua olimpice (una de argint si una de bronz). Deloc putin pentru o sportiva de 25 de ani care se intrece cu fetite de 16-17 ani.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu